Premium Brands

1963 Drouin Vintage, Appellation Calvados Contrôlee

Frankrig
Calvados
0,70 ltr.
DKK 3.499,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Nærmest satinagtig Calvados, som kombinerer en delikat aroma af æbler og svampe med en lang, vedvarende eftersmag. Moden og kompleks med en fin balance mellem frugtige og komplekse noter.
Specifikationer
Leverandør
Christian Drouin
Land
Frankrig
Område
Calvados
Type/Farve
Calvados
Årgang
1963
Drue
Æbler
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
42,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter 2.
verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Dette fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados'er.
I 1960 besluttede Christian Drouin sig så til at tage skridtet fuldt ud og producere sin egen calvados. Der skulle dog gå 19 år, før han følte, at samlingen af gamle eau de vie'er kombineret med hans egen produktion var tilstrækkeligt stor til, at han kunne aftappe de først calvados'er under husets eget navn.
Siden har Christian Drouin haft en forrygende succes, og man kan i dag bryste sig af at have modtaget flere priser og præmier for produktsortimentet, end samtlige andre calvados-producenter til sammen!
I dag er det sønnen, Christian Drouin d. 2, som har taget over. Udover de så berømte vintagecalvados'er, der strækker sig tilbage til 1939, fremstiller huset også en række fantastiske blends, Pommeau'er og cidere.
Nærmest satinagtig Calvados, som kombinerer en delikat aroma af æbler og svampe med en lang, vedvarende eftersmag. Moden og kompleks med en fin balance mellem frugtige og komplekse noter.  
99 POINTS
14. august 2019
99 POINTS af Jason Wilson på Vinous.com
"I’ve tasted this vintage in a number of bottlings over the past decade, but this one, 54 years old and bottled in 2017, was the finest Calvados I tasted for this report. This deep amber spirit is the one of the strangest, most complex spirits I’ve ever encountered. There are aromas and flavors of both forest and patisserie – butterscotch, pine, mushroom, chocolate, exotic spices. At the heart, however, there is the feeling on the midpalate of biting into the perfect homemade apple tart, which lingers through the miles-long finish. After my last tasting, Christian Drouin himself told me that he’d almost made the decision to destroy this vintage in the 1990s because it had become so undrinkable – a testament to how profoundly the aging process transforms spirits."
27. oktober 2015
6 af 6 STJERNER af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske Stiftstidende
"Vores største oplevelse er også den ældste, vi smagte, fra 1963. Den er dyb gylden, tør, men stadig med klar æblesmag pakket ind i en elegant fornemmelse af træ".