11th Hour Cellar Pinot Noir, Non Vintage
Før musen henover billedet for at zoome
Californien er hjem for mange vinbønder, hvoraf mange har en flere hundrede år lang familiehistorie. Der er blevet arbejdet hårdt på at finde ud af hvilke druesorter, som passer bedst til givne områder. Scotto er én af disse mange familier.
Som mange andre oversøiske vinproducenter har også Scotto Family Wines rødder i Den Gamle Vinverden. Salvator Scotto plantede i 1875 familiens første vinmark i den italienske region Ischa, hvor familien boede på daværende tidspunkt. Meningen var kun at producere ”til husbehov”, men vinene blev så populære, at Scottos frugthaver og olivenlunde måtte vige til fordel for flere vinmarker. Som Salvatore så rigtigt sagde;  “god vin gør alt bedre”.
I løbet af de næste generationer rykkede produktionen til USA. Efter en kort mellemlanding i staten New York, hvor man åbnede et lille vineri og efterfølgende en af USA’s første vinforretninger, gik turen endeligt til Californien, hvor familien i 1961 købte egne vinmarker og investerede i et nyt vineri. Alle marker er siden begyndelsen af 1990’erne dyrket med størst mulig hensyntagen til miljøet. Scotto Winery ejes i dag stadig af Scotto-familien, der fortsat har succes med at producere gode vine af europæiske druesorter til priser, der gør dem til særdeles attraktive køb.

Vi befinder os i Central Valley, Californien. Et landbrugsland der forsyner kloden med alverdens landbrugsprodukter som dadler, rosiner citrusfrugter, bomuld og meget mere. Så er der jo naturligvis også vinene.
Druerne til denne vin bliver høstet fra forskellige vinmarker i den centrale og nordlige San Joaquin Valley, lige i hjertet af Californien. Det giver mulighed for at udvælge kun de allerbedste druer. Dalen er helt flad og omgivet af Sierra Nevada-bjergene mod øst. Klimaet er præget af varme tørre somre, og størstedelen af regnvandet falder uden for druernes vækstsæson. Det giver intense og frugtige vine.
Til gengæld nyder druerne godt af de lette briser fra nordvest, der kommer gennem San Joaquin-floden. En 530 km. lang flod løber gennem det centrale Californien og giver regionen  to fordele. For det første kan vinbonden bruge floden som kilde til kunstvanding, når vinstokken tørster. For det andet sænker vandet temperaturen. Det giver sundere druer og sænker samtidig alkoholniveauet.  Vigtigt for en Pinot Noir, så alkoholen ikke dominerer den fine, sarte og fløjlsbløde frugt.
Vinifikation
Druerne bliver både håndplukket og høstet ved hjælp af maskiner. Vinen bliver lagret i 12 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.
Vis mere
Vis mindre

11th Hour Cellar Pinot Noir, Non Vintage

Varenummer: 17176809
DKK 115,00
(DKK 92,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørScotto Family WinesLandUSA
OmrådeCalifornienType/FarveRødvin
Drue100% Pinot Noir
Fadlagring16-18 mdr.
DyrkningTraditionelRiedel glasPinot Noir
Flasker pr. Colli12Serveringsforslag Lyst kød
Fjerkræ
Fisk (på grillen)
Alkohol 13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Smagekommentarer
Charmerende og elegant Pinot Noir sammensat af druer fra udvalgte marker i San Joaquin Valley, Californien. Fremstår indbydende med duft af kirsebær, blommer og jordbær med bløde tanniner. Delikate modne røde frugter slutter vinen af med en fløjlsblød eftersmag. Husk altid at drikke din Pinot Noir let svalet.
recommend
10-04-2019
6 af 6 STJERNER - Blandt de bedste til lammekølle på www.aov.dk
28-02-2019
6 af 6 STJERNER - Blandt de bedste til lammekølle på www.aov.dk
10-12-2016
31 POINT af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske Stiftstidende
22-11-2016
4 1/2 STJERNE på www.vinstyrke2.dk
Mest populære
Frontier Red, Lot 182
Frontier Red, Lot 182
Før DKK 129,00
Fra DKK 99,00
(Fra DKK 79,20)
11th Hour Cellar Pinot Noir, Non Vintage
11th Hour Cellar Zinfandel, Non Vintage
2015 Scotto Old Vine Zinfandel
11th Hour Cellar Chardonnay
2017 Beatnik White Zinfandel

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk