Lustau VOS Amontillado, 3/4  ltr. Emilio Lustau S.A. Amontillado
Før musen henover billedet for at zoome
Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men - som konkurrenterne også siger - det er Lustaus kvalitet, alle søger at lave!
Firmaet, der er grundlagt i 1896, blev i 1990 opkøbt af vinfirmaet Luis Caballero SA, der både medbragte en stor pose penge og optimalt beliggende marker for produktion af topsherry.
Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002. Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder. Det er vigtigt at opbevare de enkelte produkter separat, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil.

Druerne afstilkes og presses, hvorefter syreindholdet justeres med vinsyre. Mosten udgæres i store ståltanke og opjusteres med druesprit til hedvinsstyrke (15-15,5%). Vinen lægges på store fade, som ikke fyldes helt, hvorved den hele tiden i er kontakt med luft. Normalt ville vinen blive omdannet til eddikesyre, men under disse specielle forhold dannes en beskyttende hinde af skum, kaldet flor. Dette system foregår som følgende: Man tager 1/6 del af en 20 år gammel vin og blander op i en ét år gammel vin. Derefter går der tilsvarende 1/6 del af en 18 år gammel vin ind og supplerer det 6 år gamle fad og og så fremdeles med en 16- årig, 14-årig og en 12-årig. Dette medfører, at de unge vine hurtigere tager karakter af en gammel vin.

Lustau har de senere år vundet mange priser for sin kvalitet, ikke mindst titlen som "Best Spanish Bodega". Mange af priserne er gået til Lustaus egne vine, men en del er også gået til huset berømte almacenista-sherry'er.
Små, individuelle vinavlere sælger deres, ofte meget nuancerige, vin til Lustau. Hvor alle andre sherry-huse blander almacenistaernes vin i husets egne, er Lustau det eneste hus, som lader almacenista-vinene aftappe hver for sig.

Uanset hvilken Lustau-sherry, man vælger som første bekendtskab, er man ikke i et øjeblik i tvivl om, hvorfor Lustau er områdets ledestjerne og "trendsætter" i resten af verden!

Vinifikation
Normal gæring. Herefter lagring i Sherryområdets kendte Solerasystem.
Vis mere
Vis mindre

Lustau VOS Amontillado, 3/4 ltr. Emilio Lustau S.A. Amontillado

Varenummer: 16171409
DKK 570,00
(DKK 456,00 ekskl. moms)
   Udsolgt, prøv nærmeste Vinspecialisten-butik.
Forventes på hovedlager igen: 31-12-2015
Varen er pt. udsolgt. Udfyld feltet herunder for at blive underrettet via email når varen igen er på lager.
E-mail:
LandSpanienOmrådeJerez
LeverandørEmilio Lustau S.A.Type/FarveHedvin
Serveringsforslag Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Fjerkræ
Drue100% Palomino Fino
Lagringspotentiale1 - 2 årProptype Kork
DyrkningTraditionelAlkohol 20,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.PakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
En Amontillado lige efter bogen. Tør med en flot balance mellem vinens fylde og koncentration. Lang fyldig eftersmag med toner af saltede hasselnødder.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk