ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Brandy

Her finder du vores brede udvalg af brandy! Brandy er betegnelsen for brændevin, der er fremstillet ved destillation af vin, og kommer fra andre steder i verden end de kendte Cognac og Armagnac.  

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 10 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Brandy på tilbud

    Du kan købe din brandy endnu billigere, når du køber den som medlem af Sélection Vinklub. Her sparer du nemlig altid 5% på tusindvis af varer - også brandy. Det er gratis, og du kan altid bare melde dig ud igen.

  2. Calvados

    Calvados er faktisk en brandy. Calvados er en fransk æblebrændevin, der stammer fra Normandiet-regionen. Calvados laves ved gæring og destillation af æblecider. Navnet "Calvados" er beskyttet af fransk lov, og for at blive mærket som Calvados skal den opfylde visse geografiske og produktionskriterier.


    Æblerne, der bruges i produktionen af ​​Calvados, er typisk en blanding af søde, syrlige og bitre sorter. Efter at æblerne er presset for at udvinde saft, gæres saften til cider. Cideren destilleres derefter til en stærk spiritus, som lagres på egetræsfade i en bestemt periode. Lagringsprocessen giver smag og karakteristika til brandyen, og Calvados kan variere fra at være relativt ung og levende til vellagret og kompleks.

  3. Hvad er forskellen på cognac og brandy?

    Cognac er en brændevin af brandy-typen, der er produceret i Cognac-området i Frankrig. Brandy er derimod "bare" destillerede vindruer, som laves mange steder i verden. Faktisk kan brandy også laves på andre gærede frugter som f.eks. kirsebær, æbler, abrikoser osv.

  4. Hvor kommer brandy fra?

    Selve ordet brandy stammer fra faktisk fra ordet brændevin, men på hollandsk: ”brandewijn". Du kender måske den typisk østeuropæiske slivovitz? Slivovitz, som er lavet af blommer og ses i lande som Ungarn, Tjekkiet og det tidligere Jugoslavien. Eller den græske Metaxa? Måske dansk kirsebærbrændevin? Eller selvfølgelig den franske calvados, for slet ikke at tale om den gode, gamle danske snaps.

  5. Hvordan laver man brandy?

    Man laver brandy ved at destillere vin. Vinen bliver typisk lavet af gæret druesaft, men kan også laves af andre frugter som æbler, pærer og kirsebær. Destillationsprocessen fjerner det meste af vandet fra vinen, hvilket efterlader en højere koncentration af alkohol og en mere koncentreret smag.


    Brandy kan også lagres på egetræsfade, hvilket kan give den ekstra smag og aroma. Lagringsprocessen gør det muligt for alkoholens lidt hårdere kant at bløde op, hvilket resulterer i en blødere og mere kompleks oplevelse. Nogle populære typer brandy er bl.a. cognac, armagnac og calvados.

  6. Hvad skal jeg drikke brandy af?

    Brandy drikkes traditionelt af et ballonformet brandyglas. Formen hjælper med at koncentrere brandyens nuancer, og så ligger det perfekt i hånden.

  7. Metaxa

    Rigtig mange kender den berømte Metaxa fra ferier i Grækenland. Det er der en grund til. Det er en legendarisk brandy, der blander tradition med innovation i en unik blanding af lagrede destillater og aromatiske Muscat-vine fra de ægæiske øer i en hemmelig opskrift.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]